زاکربرگ

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3810″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_empty_space][vc_column_text]

مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک به عنوان اولین کارآفرین ثروتمند زیر ۴۰ سال، ۱۹ امین فرد قدرتمند جهان، ۴ امین ثروتمند در حوزه ی تکنولوژی و ۱۶ امین میلیاردر جهان در سال ۲۰۱۵ از سوی فوربس شناخته شده است.

 

زندگینامه مارک زاکربرگ:

زادروز: ۱۴ مهٔ ۱۹۸۴ ‏

وایت پلینز، نیویورک، ایالات متحده آمریکا ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی

از دانشگاه: دانشگاه هاروارد (ترک تحصیل)

سال‌های فعالیت: ۲۰۰۴ تاکنون

مؤسس فیس‌بوک در سال ۲۰۰۴، جوانترین میلیاردر جهان تا سال ۲۰۰۸

نقش‌های برجسته: مدیرعامل شرکت فیس‌بوک

دارایی خالص : ▲ ۵۵٫۳ میلیارد دلار آمریکا (۲۰۱۶)

همسر: پریسیلا چان

جایزه‌ها: شخص سال ۲۰۱۰ مجله تایم

 

مارک زاکربرگ (اسم کامل: مارک الیوت زاکربرگ) در ۱۴ می سال ۱۹۸۴ در وایت پلینز نیویورک به دنیا آمد و در دابزفری، حومه ی نیویورک بزرگ شد. مارک دومین فرزند خانواده ی ۶ نفری و تنها فرزند پسر تحصیلکرده ی این خانواده بود. پدر مارک، ادوارد زاکربرگ دندانپزشک و مادرش کارن زاکربرگ روانپزشک هستند.

مارک زاکربرگ و سه خواهر او با نام های آریل (Arielle)، رندی (Randi) و دونا (Donna) در دابزفری بزرگ شدند.

مارک در همان سنین نوجوانی علاقه شدیدش به کامپیوترها را آشکار کرد.

 مارک زاکربرگ وقتی تنها دوازده سال داشت، با استفاده از Atari BASIC نوعی برنامه پیام رسان به نام زاکنت را توسعه داد و آن را در اختیار پدرش قرار داد تا در مطب استفاده کند. به این ترتیب منشی پدر دیگر لازم نبود نام بیمار بعدی که وارد اتاق می شود را داد بزند و با استفاده از برنامه دکتر را از این بابت باخبر می کرد.

حتی اعضای خانواده مارک زاکربرگ نیز از زاکنت برای ارتباط با هم در داخل منزل استفاده می کردند. مارک جوان با همراهی دوستانش حتی تعدادی بازی کامپیوتری را توسعه داد که البته صرفا جنبه سرگرمی داشتند. زاکربرگ در این باره می گوید: «من دوستان نقاش زیادی داشتم که پیشم می‌آمدند و چیزهایی می‌کشیدند. من از آن نقاشی‌ها، بازی جدیدی می‌ساختم.»

 

والدین مارک برای همگام شدن با علاقه رو به رشد وی به کامپیوتر یک معلم خصوصی به نام دیوید نیومن را استخدام کردند که هفته ای یکبار به منزلشان می آمد و با مارک کامپیوتر کار می کرد.

 

بعدها نیومن در مصاحبه اش با خبرنگاران اظهار داشت: جلو افتادن از زاکربرگ اعجوبه که همزمان کلاس هایی را هم در کالج Mercy می گذراند ابدا برایم ساده نبود.

 

مارک زاکربرگ در دوران دبیرستان، به آکادمی فیلیپس اکستر در نیوهمپشایر رفت و در رشته‌های علوم ادبیات نتایج فوق‌العاده‌ای کسب کرد، علاقه‌اش به ادبیات کلاسیک بسیار زیاد بود و شیفته ایلیاد و اودیسه هومر بود؛ به‌طوری‌که هم‌زمان با دبیرستان در ادبیات کلاسیک هم دیپلم گرفت.

 

 در همان دوران مارک زاکربرگ یک نرم‌افزار پخش رسانه‌ای هوشمند به نام سیناپس برای فایل‌های صوتی MP3 توسعه داد. این برنامه به‌دقت لیست آهنگ‌های کاربر را بررسی می‌کرد و حدس می‌زد آهنگ‌های بعدی موردعلاقه شخص چیست. شرکت‌های مایکروسافت و AOL علاقه شدید خود را به این برنامه نشان دادند؛ ولی مارک زاکربرگ مؤدبانه پیشنهاد خرید آن‌ها را رد کرد و درخواست آن‌ها برای همکاری را نپذیرفت.

 

این غول‌های آی‌تی تنها شرکت‌هایی نبودند که پیشنهادهای وسوسه کننده‌ای به مارک زاکربرگ دادند و زاکربرگ بارها با پیشنهاد همکاری شرکت‌های بزرگ کامپیوتری و برنامه‌نویسی مواجه شد.

 

تحصیل در هاروارد و طلوع فیسبوک

مارک زاکربرگ کمی پس از شروع تحصیلاتش در دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۲، اعتبار زیادی به عنوان یک برنامه نویس متبحر برای خود دست و پا کرد. مارک زاکربرگ با چند تن از دوستانش پروژه فیس بوک را راه اندازی کرد و در سال دوم دانشگاه انصراف داد و تا تمام وقت روی آن کار کند، بطوریکه تا پایان سال ۲۰۰۴ میلادی شمار کاربران وبسایتش به یک میلیون نفر رسید.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3811″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_empty_space][vc_column_text]

به لطف فیس بوک، مردم سراسر جهان می توانند به سادگی با همه ی دوستان خود در هر کجای دنیا که هستند در ارتباط باشند. روابط در فیسبوک تنها به آشنایان و اطرافیان محدود نخواهد شد، گروه ها و فن پیج های بی شماری وجود دارد که به اجتماع افراد از هر نوع قشری کمک می کند.

 

شکوفایی facebook

برای توسعه فیس‌بوک و تجهیز آن به امکانات جدید نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری بود. اکسل پارتنر و گریلوک پارتنر به ترتیب به میزان ۱۲.۷ میلیون دلار و ۲۷.۵ میلیون دلار روی فیس‌بوک سرمایه‌گذاری کردند. خیلی زود فیس‌بوک از مرزهای دانشگاهی و آموزشی فراتر رفت و یک سال بعد وب‌سایت برای تمامی افراد بالای ۱۳ سال آزاد شد. تب فیس‌بوک فراگیر شده بود.

 

هنگامی‌که شمار کاربران فیس‌بوک از مرز ۵۰ میلیون نفر گذشت، شرکت‌های بزرگ برای خرید آن با هم به رقابت پرداختند. یاهو با پیشنهادی ۹۰۰ میلیون دلاری در صدر خریداران قرار گرفت ولی مارک زاکربرگ با هیچ‌کدام موافقت نکرد.

 

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3812″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

مارک زاکربرگ در سال ۲۰۱۰ از سوی نشریه تایم به عنوان “شخصیت سال” انتخاب شد.

 

مدیران عامل کمی در دنیا هستند که از زندگی آنها فیلم ساخته می‌ شود اما در سال ۲۰۱۰ فیلم سینمایی شبکه اجتماعی بر اساس زندگی مارک زاکربرگ و نحوه ایجاد فیس‌ بوک توسط وی ساخته شد که نامزد هشت جایزه اسکار شد. مارک زاکربرگ بعداً قاطعانه اعلام کرد که بسیاری از جزئیات این فیلم درست نیست.

 

مارک زاکربرگ در ۱۸ می ۲۰۱۲ فیس‌ بوک را به یک شرکت سهامی عام تبدیل کرد. ۱۶ میلیارد دلار سهام این شرکت به فروش رسید و آن را به بزرگترین شرکت سهامی عام در کل تاریخ تا آن زمان تبدیل کرد.

 

زندگی شخصی مارک زاکربرگ

 مارک الیوت زاکربرگ در ۱۹ می سال ۲۰۱۲ و درست یک روز بعد از عرضه سهام فیسبوک به بازار بورس با پریسیلا چان ازدواج کرد و حدودا صد نفری در مراسم ازدواج مارک زاکربرگ وهمسرش در پالو آلتو حضور یافتند.

 

در نوامبر سال ۲۰۱۵ دختر مارک زاکربرگ و همسرش به نام ماکسیما به دنیا آمد و زاکربرگ نیز اعلام کرد که دو ماه به مرخصی پدر شدن می رود تا وقتش را با خانواده اش سپری کند. مارک زاکربرگ و همسرش در نامه ای سرگشاده ای که برای فرزندشان نوشتند، اعلام کردند ۹۹ درصد از سهامشان در فیسبوک را به خیریه خواهند داد.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”3813″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

مارک زاکربرگ و پرسیلا چان در این نامه نوشتند: ما متعهد هستیم که سهم کوچکی را برای ایجاد جهانی بهتر برای کودکان ادا نماییم و به همین خاطر ۹۹ درصد از سهام فیسبوک مان را که هم اکنون ارزشی برابر با ۴۵ میلیارد دلار دارد در طول حیات خود برای نسل های آتی صرف خواهیم کرد.

 

مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک به عنوان اولین کارآفرین ثروتمند زیر ۴۰ سال، ششمین فرد قدرتمند جهان، سومین ثروتمند در حوزه ی تکنولوژی و ششمین میلیاردر جهان در سال ۲۰۱۶ از سوی فوربس شناخته شده است.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

خبرنامه دنیای تراشه

با عضو شدن در خبرنامه چیپست، به ما اجازه می دهید تا در هنگام رویدادهای مهم، به سرعت شما را در جریان بگذاریم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.