لزوم استفاده دولت از تشکل ها به عنوان بازوی مشورتی

عضو سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه تصمیمات یک شبه دولت، فعالیت کسب و کارها را محدود کرده، و بخش صنفی، به جای اینکه در نقش بازوهای مشورتی دولت باشند، به بازوهای انتقادی تبدیل شده اند، گفت: لازم است هدفگذاری تشکلهای صنفی در مسیر اصلی خودش قرار گیرد تا دولت قبل از تصمیمگیریها، با تشکلها مشورت کرده و آنگاه نظر نهایی و مصوبات خود را ابلاغ کند.
اشکان ابراهیمی با اشاره به مشکلات تحریمی و تاثیر آن بر اقتصاد کشور، اظهارداشت: بخشی از مشکلات حاصل تحریم است. نمیتوان نادیده گرفت که تحریمها فشارهایی را به سیستم اقتصادی کشور وارد میکند و صنف ما هم زیرمجموعه شاخههای اقتصادی کشور است. شرایط اقتصادی در همه جای جهان در شرایط مختلف از جمله پاندمی کرونا یا هر مسئله سیاسی دیگر تغییر میکند و اگر هر صنفی بخواهد با این تغییرات ریزش داشته باشد و از بین برود، از نظر اقتصادی مورد تایید نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مدیران این مجموعهها باید بتوانند از سیاستهای انقباضی استفاده کنند و تشکلهای صنفی نیز با ایجاد طرحهای حمایتی، کاری کنند که اصناف از بین نروند. باید با مراکز هزینهای شرکتها مانند سازمان بیمهای تامین اجتماعی و امور مالیاتی و دارایی مذاکراتی شود تا بتوان معافیتهایی از این مجموعههای دولتی گرفت که هزینههای شرکتها را کاهش دهد و آنها را امیدوارتر کند که بتوانند این دوران رکود اقتصادی را پشت سر بگذارند.
عضو ائتلاف نصر فراگیر با بیان اینکه در شرایط فعلی سرمایهگذاری شرایط سختی است، افزود: سرمایهگذارها هم در حال حاضر شرایط نابهسامانی دارند و نمیدانند در کدام مسیر قرار بگیرند. بسیاری از افراد در ماههای گذشته قصد سرمایهگذاری و درآمدزایی از بورس را داشتند، اما در نهایت با توجه به شرایط بد اقتصادی آنجا هم شکست خوردند. به نظر میرسد در حال حاضر سرمایهگذاری ایده جذابی برای سرمایهداران نیست و بیشتر سعی میکنند به فکر حفظ سرمایهشان باشند، تا افزایش سطح سرمایه.
ابراهیمی ادامه داد: پیش از این، سرمایهگذاریهای خارجی زیادی از طریق اعتبارهایی که به شرکتهای فعال میدادند، در ایران انجام میشد. با توجه به وعده هایی که سیاستمداران برای رفع مشکلات مطرح کرده اند، باید چند ماه سپری شود تا پس از آن سرمایهگذاری های خارجی را مثل گذشته به ایران برگردانیم و سرمایهگذاریهای جدید را هم در صنف جذب کنیم.
وی درباره تاثیر انتخابات امریکا بر وضعیت اقتصادی کشور و شرایط صنفی توضیح داد: کشورهایی مانند امریکا دنبالهروی سیاستهای کلانی هستند که در کشورشان برنامهریزی میشود. اینکه چه فردی انتخاب شود، فقط میتواند سرعت انجام این سیاستها را کندتر یا تندتر کند. اما در سیاستهای کلی تغییری ایجاد نمیکند. اینکه بخواهیم منتظر باشیم که با انتخاب رئیس جمهوری در سایر کشورها چه اتفاقی در کشور ما میافتد، استراتژی اشتباهی است. آنچه ما باید اصلاح کنیم، طرز فکر در مواجه با مشکلات داخلی خودمان است تا اینکه بخواهیم به انتخاب در کشوری دیگر وابسته باشیم.
عضو سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه ارتباط سازمان به عنوان یکی از تشکلهای مشورتی باید با دولت بیشتر شود، گفت: در حال حاضر به دلیل تصمیمگیریهای یکشبه دولت که فعالیت کسبوکارها را محدود کرده، سازمان نظام صنفی یا تشکلهای هم ردیف آن، به جای اینکه بازوهای مشورتی دولت باشند، به بازوهای انتقادی تبدیل شدند تا بتوانند در برابر این تصمیمگیریها و قوانین، از زیرمجموعهها و اعضای خود دفاع کنند.
وی افزود: بنابراین برنامهریزیها باید به نحوی باشد که ارتباط صنف با دولت بیشتر شود، برنامهها و هدفگذاری تشکلهای صنفی در مسیر اصلی خودش قرار گیرد و دولت قبل از تصمیمگیری، با تشکلها مشورت کرده و آنگاه نظر نهایی و مصوبات خود را ابلاغ کند.
ابراهیمی همچنین با اشاره به تغییرات دولت از سال آینده خاطرنشان کرد: برنامه اساسی این است که بیشترین اقدامات را برای حفظ و افزایش تعامل با دولت داشته باشد، ما به دنبال این هستیم که بتوانیم ارتباطی را برقرار کنیم تا به عنوان بازوی مشورتی و کمککننده به صنف باشیم.
منبع: وب سایت خبری اقتصادگردان
eghtesadgardan.ir