25 تکنولوژی ای که دنیا را تکان داد

تکنولوژی های منحصربه فرد

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

تکنولوژی از سال 1995 تا کنون خیلی پیشرفت کرده است. آن زمان را تصور کنید . پخش کننده سی دی و دی وی دی یک سرگرمی جذاب بود . تلفن های همراه کم حجم بودند و و می توانستید با آنها علاوه بر تماس کمی هم بازی کنید و دسترسی به اینترنت پر سرعت بسیار سخت و خیلی آهسته بود. همچنین کامپیوترها بزرگ و کار با آنها بسیار سخت و کند بود.

از آن زمان تا کنون ، یعنی 25 سال ، فناوری بسیار پیشرفت کرده است. . می توان استدلال کرد که این امر به بهبود زندگی ما ادامه داده و ما را بیشتر به اطلاعات ، سرگرمی و یکدیگر متصل می کند. شما همچنین می توانید درست برعکس استدلال کنید ، اما در هر صورت ، چند ابزار و فناوری وجود دارد که زندگی ما و جهان را برای همیشه تغییر داده است. در اینجا 25 تکنولوژی پیشرفته که توانست دنیای ما را متحول کند را بررسی میکنیم.

آیفون اپل

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5396″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

اگرچه این اولین تلفن هوشمند نبود که ساخته و وارد بازار میشد اما اپل در سال 2007 توانست با ورود به بازار همه چیز را به دست بگیرد. اپل در واقع به وسیله ی شبکه های اجتماعی و پیام ها و اخبار و گزارشاتی که در دنیای مجازی می دهد توانست محصولات و سیستم عامل های جدید خود را به نمایش بگذارد و یکی از دلایل پیشرفت این شرکت همین بود.

این تلفن همراه با ویژگی های قدرتمند قادر به اجرای هزاران برنامه است. ، عملکردهای بیشتری را از آنچه که قبلاً دیده بودیم در یک دستگاه فشرده کردند. این انقلاب سیار همچنین منجر به از میان رفتن دستگاه های GPS ، دوربین فیلمبرداری ، PDA ها و پخش کننده های MP3 شد. اکنون ما از تلفن های هوشمند برای خرید ، به عنوان یک چراغ قوه و بعضی اوقات حتی برای تماس با مردم استفاده می کنیم.

 

اکنون ، 13 سال پس از معرفی آیفون ، بیش از 3.5 میلیارد نفر در سراسر جهان از این تلفن هوشمند استفاده می کنند ، تقریبا نیمی از جمعیت کره زمین. حتی شمایی که اکنون این مطلب را می خوانید احتمالا یکی از دارندگان این تلفن هوشمند هستید.

 

 

وای فای

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5397″ img_size=”large”][vc_column_text]

تلفن های هوشمند و اینترنت که امروزه از آنها استفاده می کنیم بدون فناوری های ارتباط بی سیم مانند Wi-Fi امکان پذیر نبود. در سال 1995 اگر می خواستید اینترنت را در خانه استفاده کنید ، مجبور بودید که خود را به یک کابل شبکه مجهز کنید. در سال 1997 ، Wi-Fi اختراع شد و برای استفاده مصرف کننده منتشر شد. با روتر و دانگل برای لپ تاپ خود می توانستیم از کابل شبکه جدا شده و در هر کجای خانه یا محل کار درون اینترنت پرسه بزنیم و آنلاین بمانیم.

با گذشت سالها ، وای فای به تدریج سریعتر شد و راه خود را به رایانه ها ، دستگاه های تلفن همراه و حتی اتومبیل پیدا کرده است . Wi-Fi به قدری برای زندگی شخصی و حرفه ای ما ضروری است که تقریبا کمتر جایی را مشاهده می کنید که به سیستم وای فای متصل نباشند.

وای فای بنابر نظر خیلی ها باعث ایجاد تنبلی و کسالت بین افراد شده است، تا حدودی این حرف درست است چون کارها را نسبت به زمان های گذشته آسانتر کرده است اما این امر به نحوه استفاده اشخاص از آنها هم بستگی دارد. مثلا امروزه به وسیله وای فای می توان چندین دستگاه را بدون دخالت انسالن با هم ارتباط داد که هر کدام کارهای متفاوت و برنامه ریزی شده ای انجام دهند.  به این سیستم ، اینترنت اشیا گفته می شود. این تکنولوژی در سال 1999 ابداع شد .

امروزه ده ها میلیارد دستگاه متصل به اینترنت در سراسر جهان وجود دارد که به ما امکان می دهند کارهای خانه هوشمند خود را مانند روشن کردن چراغ ها انجام دهیم ، بررسی کنیم که چه کسی جلوی درب منزل است و وقتی اتفاقی در خانه اتفاق میافتد به سرعت به ما هشدار می دهد. همچنین دارای کاربردهای صنعتی مانند مراقبت های بهداشتی و مدیریت خدمات شهری است.

انتظار می رود هزینه های اینترنت در امسال 248 میلیارد دلار باشد ، یعنی بیش از دو برابر بیشتر از سه سال پیش. در پنج سال انتظار می رود این هزینه ها به 1.5 تریلیون دلار برسد.

دستیارهای صوتی

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5398″ img_size=”large”][vc_column_text]

برای بسیاری از مصرف کنندگان ، قلب خانه هوشمند ، دستیار صوتی مانند آمازون الکسا، دستیار گوگل و اپل سیری است. بلندگوهای متصل به آنها علاوه بر این که یک پیش نیاز برای کنترل وسایل در خانه شما هستند ، هوا را به شما می گویند ، اخبار را برای شما می خوانند و از میان هزاران “مهارت” دیگر ، موسیقی را از سرویسهای مختلف پخش می کنند.

 

در سال 2019 بیش از 3.25 میلیارد دستگاه دستیار صوتی در سراسر جهان وجود داشته است و پیش بینی می شود این تعداد تا سال 2023 به بیش از دو میلیارد و 8 میلیارد برسد.

 

 

 

بلوتوث

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5399″ img_size=”large”][vc_column_text]

یکی دیگر از فن آوری های ارتباطی بی سیم که ضروری بودن آن ثابت شده است ، بلوتوث است.  بلوتوث ،یک پیوند رادیویی است که دستگاه ها را در مسافت های کوتاه به هم متصل می کند. بلوتوث در سال 1999 به کاربران معرفی شد ، بلوتوث برای اتصال تلفن همراه به هدست هندزفری نیز ساخته شده است و به شما امکان می دهد تا هنگامی که دستان شما مشغول است مثلا هنگام رانندگی بتوانید موزیک مورد علاقه خود را گوش دهید یا با دوستانتان مکالمه کنید.

 

بلوتوث از آن زمان گسترش یافته است تا دستگاههایی مانند هدفون ، هدست ، بلندگوهای بی سیم قابل حمل و سمعک را به منابع صوتی مانند تلفن ها ، رایانه های شخصی ، گیرنده های استریو و حتی اتومبیل ها پیوند دهد. رایانه های شخصی می توانند به صورت بی سیم به صفحه کلید و موس ها متصل شوند.

 

بین سالهای 2012 و 2018 ، تعداد دستگاههای دارای بلوتوث در جهان تقریبا به 10 میلیارد رسیده است. امروزه بلوتوث در خانه هوشمند برای مصارفی مانند قفل درها و پرتوهای صوتی به لامپ های دارای بلندگوهای داخلی استفاده می شود.

 

 

سرویس های وی پی ان

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5400″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

شبکه خصوصی مجازی ، در واقع یک تونل رمزگذاری شده است که برای انتقال داده ها از طریق اینترنت ، هم برای مشاغل و هم برای افراد بسیار ارزنده است. این سیستم در سال 1996 توسعه یافت ، این فناوری در ابتدا تقریباً به طور انحصاری توسط مشاغل مورد استفاده قرار گرفت تا کارمندان از راه دور بتوانند به طور ایمن به اینترانت شرکت دسترسی پیدا کنند.

استفاده از VPN از آن زمان محبوبیت خود را افزایش داده است ، در حالی که حدود یک چهارم از کاربران اینترنت از VPN در سال 2018 استفاده می کردند.

 

بیت کوین

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5401″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

بیت کوین یک نوع رمزنگاری دیجیتالی است که با افزایش محبوبیت رقم های بسیار بالایی را به خود اختصاص داده است، و این یکی دیگر از فناوریهایی است که با ناشناس بودن محبوبیت پیدا کرده است. بیت کوین  نخستین بار در تاریخ 1 ژانویه 2017 آستانه 1000 دلار را شکست ، در دسامبر همان سال 19000 دلار صعود کرد و سپس در اوایل سال 2018 حدود 50 درصد از ارزش خود را از دست داد.

بیت کوین به جای استفاده از نام ، شناسه مالیاتی یا شماره های تأمین اجتماعی ، خریداران و فروشندگان را از طریق کلیدهای رمزگذاری متصل می کند.

 

بلاکچین

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5402″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

شاید بزرگتر از بیت کوین blockchain باشد ، فناوری رمزگذاری در پشت رمزنگاری است. از آنجا که blockchains به عنوان یک دفترچه دیجیتال ایمن کار می کند ، این سیستم به عنوان یک سپر امنیتی از محصول و استارت آپ ها است.

 

شرکت تحلیلگر گارتنر تخمین می زند که blockchain تا سال 2025 176 میلیارد دلار ارزش برای مشاغل و رقمی معادل 3.1 تریلیون دلار تا سال 2030 فراهم می کند.

 

 

MP3

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5403″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

سرگرمی در قرن گذشته ، به دلیل معرفی فناوری های فشرده سازی MP3 و MP4 ، بسیار قابل تحمل تر و پیشرفته تر شده است. تحقیقات در مورد فشرده سازی با کیفیت بالا و حجم پایین در دهه 1970 آغاز شد. ایده این بود که صوتی را درون یک فایل دیجیتالی بدون افت کیفیت و یا از دست دادن کیفیت صدا فشرده کنید. استاندارد. سیستم فشرده سازی صوتی MP3 در اواسط دهه 90 پدیدار شد ، اما اولین پخش کننده تلفن همراه MP3 تا سال 1998 در دسترس مصرف کنندگان نبود ، هنگامی که Saehan کره جنوبی MPMan را پخش کرد که یک پخش کننده مبتنی بر فلش بود که می توانست حدود 12 آهنگ را در خود جای دهد.

محبوبیت این فرمت در سال 1999 هنگامی که شاون فانینگ دانش آموز 19 ساله این نرم افزار را در Napster ایجاد کرد و به کاربران این امکان را داد که فایل های MP3 را با یکدیگر به صورت رایگان در اینترنت به تعامل بگذارند بیشتر شد.

 

تشخیص چهره

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5405″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

به رسمیت شناختن صورت ، زمینه شکوفایی فناوری است که نقش روزافزونی در زندگی ما دارد. این نوعی از احراز هویت بیومتریک است که از ویژگی های چهره شما برای تأیید هویت شما استفاده می کند.

این فناوری به ما کمک می کند تا دستگاه ها را هماهنگ  و عکس ها را در آلبوم های دیجیتال مرتب کنیم ، اما نظارت و بازاریابی ممکن است به عنوان اولین موارد استفاده از آن باشد. دوربین های مرتبط با پایگاه داده های تشخیص چهره حاوی میلیون ها پیکسل عکس است که به راحتی از روی گواهینامه رانندگی برای شناسایی مجرمان مظنون استفاده می شوند. همچنین می توان از آنها برای شناسایی چهره شما و توصیه های خرید شخصی هنگام ورود به فروشگاه استفاده کرد.

هر دو فعالیت ، نگرانی های مربوط به حریم خصوصی را شامل می شوند که این نگرانی ها شامل دسترسی گسترده صاحبان برنامه ها به حریم شخصی کاربران است  و همچنین دسترسی هکرها به اطلاعات ایمن شماست. چون بعضی از سیستم ها همیشه خیلی دقیق نیستند.

با این وجود ، بازار هیچ نشانه ای از توقف ندارد. تنها در ایالات متحده پیش بینی می شود صنعت تشخیص چهره از 3.2 میلیارد دلار در سال 2019 به 7 میلیارد دلار تا سال 2024 رشد کند.

 

هوش مصنوعی

[/vc_column_text][vc_single_image image=”5406″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

هوش مصنوعی که به نوعی شبیه سازی هوش انسانی در ماشین آلات است قبلاً محدود به داستان های علمی تخیلی بود. اما در دهه های اخیر ، این فناوری به دنیای واقعی آمده و تبدیل به یکی از مهمترین فن آوری های زمان ما شده است. این فناوری علاوه بر اینکه مغز تشخیص چهره است ، هوش مصنوعی به حل مشکلات بحرانی در حمل و نقل ، خرده فروشی و مراقبت های بهداشتی نیز کمک می کند (به عنوان مثال ، یافتن سرطان پستان که توسط چشم انسان قابل تشخیص نیست). در اینترنت ، برای همه چیز از تشخیص گفتار گرفته تا فیلتر اسپم استفاده می شود. برادران وارنر حتی قصد دارند از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل فیلم های بالقوه خود استفاده کنند.

اما همچنین این نگرانی وجود دارد که با ایجاد اسلحه های خودمختار از جمله هواپیماهای بدون سرنشین ، سیستم های دفاع موشکی و روبات های ساخته شده ، آینده ای وحشتناک در حال بازگشت باشد. رهبران صنعت خواستار تنظیم این فناوری برای جلوگیری از آسیب های احتمالی از ابزارهایی مانند deepfake ، جعل فیلم هستند که به راحتی بدون هیچ کار سختی چهره افراد را به جای چهره های واقعی در فیلم ها و کلیپ های خود جایگزین می کنند.

 

ادامه در مجله شماره بعد…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

خبرنامه دنیای تراشه

با عضو شدن در خبرنامه چیپست، به ما اجازه می دهید تا در هنگام رویدادهای مهم، به سرعت شما را در جریان بگذاریم :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.