[vc_row][vc_column][vc_column_text]
گروه «علی بابا» در راستای تلاش چینی ها برای کاهش وابستگی به کمپانی های آمریکایی، از یک پردازنده بومی با ۱۶ هسته پردازشی رونمایی کرد.
هلدینگ علی بابا که عنوان بزرگترین کمپانی تجارت الکترونیک چین را یدک می کشد، سال گذشته واحد ویژه ای به نام Pingtouge را با تمرکز بر تحقیق و توسعه چیپهای مدرن راه اندازی کرد و حالا این مجموعه از پردازنده Xuantie 910 به عنوان نخستین دستاورد شاخص خود رونمایی کرده است.
فرکانس هسته اصلی پردازنده Xuantie 910 برابر ۲.۵ گیگاهرتز اعلام شده و امتیاز Coremark آن ۷.۱ مگاهرتز است. آنگونه که کمپانی چینی اعلام کرده این پردازنده با محاسبات ۶۴ بیتی سازگاری دارد و می توان در تولید میکروکنترلرها (MCU)، چیپست، ارتباطات 5G، هوش مصنوعی و زیر ساخت اینترنت اشیاء از آن استفاده کرد.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4178″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]
این محصول بر پایه فرایند ۱۲ نانومتری و معماری متن باز RISC-V طراحی شده که بر خلاف مدل تجاری ARM تحت تاثیر تحریم های ایالات متحده قرار ندارد و هزینه های تولید چیپ را تا ۵۰ درصد کاهش خواهد داد. علی بابا درباره مزایای آن می گوید:
پردازنده مبتنی بر RISC-V برای پردازش آن دسته از داده های IoT در حوزه های هوش مصنوعی، شبکه سازی، حمل و نقل خودکار و سرورهای اج طراحی شده که نیازمند محاسبات سنگین هستند.
Xuantie 910 نه تنها ۴۰ درصد از قوی ترین پردازنده مبتنی بر RISC-V قوی تر است بلکه دستورالعمل های ۱۶ بیتی را فشرده سازی کرده و برخلاف دیگر تراشه های RISC-V از نظر عملیات های خارج از نوبت هم بسیار بهینه عمل می کند. کمپانی چینی احتمالا تولید انبوه پردازنده را به شرکت های دیگر واگذار خواهد کرد.
پکن بیش از این از تولیدکنندگان خواسته بود با در پیش گرفتن تدابیر جدید حداقل ۴۰ درصد از نیاز کشور به پردازنده را در داخل مرتفع کنند و این در حالی است که فعلا ۱۵ درصد نیاز این کشور بومی سازی شده است.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]